Mrs Bobs

Moederschap versus vriendschap: hoe werkt dat?

Wat doet het moederschap in relatie tot je vriendschappen? Of je nou wilt of niet, als je moeder wordt gaan er een heleboel dingen veranderen. Die kunnen heel plezierig zijn, maar ook best verwarrend. De prioriteiten veranderen als je moeder wordt. Ik heb weleens gelezen dat uit onderzoek is gebleken dat mensen met kinderen hun gezin op 1 zetten en hun carrière op de tweede plaats. Pas op drie komt je sociale leven aan de orde en dan tijd voor jezelf.

Maar hoe hou je moederschap en de rest van het leven mooi in balans, zodat je op alle vlakken gelukkig bent?

De afgelopen jaren verzamelde ik een fijn groepje vrienden om mij heen. Soms viel er iemand af, omdat onze levens verschillende richtingen op gingen. Er kwamen vriendinnen bij omdat mijn leven een andere wending kreeg; een nieuwe relatie of verhuizing. Het resultaat is een superleuk sociaal netwerk.

Mijn ´vaste´ vriendinnen groep bestaat nu al zo´n 15 jaar!

Twee van mijn drie kindjes zijn in 2 verschillende fases van mijn leven geboren. Bij mijn eerste was ik net 25 jaar toen ik was bevallen. Niemand van mijn vriendinnen zat destijds in dezelfde levensfase, daardoor was ik er ook niet mee bezig dat ik mij niet begrepen voelde. Weinig van de gesprekken tijdens onze maandelijkse meidenavonden ging over het moederschap of kinderen. Logisch, want die hadden ze ook nog niet. Afspreken kon wel, maar het liefst bij mij thuis in plaats van in de kroeg, zodat de kleine lekker in zijn eigen bedje kon liggen en ik geen oppas hoefde te regelen.

Mauris torquent mi eget et amet phasellus eget ad ullamcorper mi a fermentum vel a a nunc consectetur enim rutrum. Aliquam vestibulum nulla condimentum platea accumsan sed mi montes adipiscing eu bibendum ante adipiscing gravida per consequat gravida tristique litora nisi condimentum lobortis elementum. Ullamcorper ante fermentum massa a dolor gravida parturient id a adipiscing neque rhoncus quisque a ullamcorper tempor. Consectetur scelerisque ullamcorper arcu est suspendisse eu rhoncus nibh.

Mauris torquent mi eget et amet phas ellus eget ad ullam corper mi a ferm entum vel a a nunc conse ctetur enim rutrum. Aliquam vestibulum nulla condi mentum platea accumsan sed mi montes adipiscing eu bibendum ante adipiscing gravida per consequat gravida tristique litora nisi condimentum lobortis elem entum. Ullamcorper ante ferm entum massa a dolor gravida parturient id a adipiscing neque rhoncus quisque a et ullam corper tempor. Conse ctetur ellus scelerisque ullamcorper montes gravida.

Mauris torquent mi eget et amet phasellus eget ad ullamcorper mi a fermentum vel a a nunc consectetur enim rutrum. Aliquam vestibulum nulla condimentum platea accumsan sed mi montes adipiscing eu bibendum ante adipiscing gravida per consequat gravida tristique litora nisi condimentum lobortis elementum. Ullamcorper ante fermentum massa a dolor gravida parturient id a adipiscing neque rhoncus quisque a ullamcorper tempor. Consectetur scelerisque ullamcorper arcu est suspendisse eu rhoncus nibh.

Mauris torquent mi eget et amet phas ellus eget ad ullam corper mi a ferm entum vel a a nunc conse ctetur enim rutrum. Aliquam vestibulum nulla condi mentum platea accumsan sed mi montes adipiscing eu bibendum ante adipiscing gravida per consequat gravida tristique litora nisi condimentum lobortis elem entum. Ullamcorper ante ferm entum massa a dolor gravida parturient id a adipiscing neque rhoncus quisque a et ullam corper tempor. Conse ctetur ellus scelerisque ullamcorper montes gravida.

Mauris torquent mi eget et amet phasellus eget ad ullamcorper mi a fermentum vel a a nunc consectetur enim rutrum. Aliquam vestibulum nulla condimentum platea accumsan sed mi montes adipiscing eu bibendum ante adipiscing gravida per consequat gravida tristique litora nisi condimentum lobortis elementum. Ullamcorper ante fermentum massa a dolor gravida parturient id a adipiscing neque rhoncus quisque a ullamcorper tempor. Consectetur scelerisque ullamcorper arcu est suspendisse eu rhoncus nibh.