Lil' Bobs, Mrs Bobs

‘Nooit saai!’ – Marieke over haar gezin en Alblasserdam

Interview Marieke Huisman - Alblasserdam - Lil' Bobs

Wie is Marieke, het gezicht en brein achter Lil’ Bobs? Laten we haar een beetje beter leren kennen. In deze blog vertelt Marieke over haar gezin en hoe ze het liefst hun zondag besteden. Daarnaast vertelt ze over het dorp Alblasserdam waar ze woont en werkt, en geeft ze tips wat er te beleven valt. Dat ze haar passie volgt, er geen saai moment bestaat, alles geeft voor haar familie en vrienden en daar intens gelukkig van wordt is in ieder geval duidelijk te merken.

Vertel eens, hoe ziet jouw gezin eruit?

‘Ons gezin is DRUK, haha! Het gezin bestaat uit Marcel, mij en 3 jongens tussen de 3 en 13 jaar oud die thuis wonen. En af en toe komt de oudste van 21 jaar de boel nog drukker maken. Maar dat vinden we alleen maar ontzettend gezellig en we genieten intens van ons gezin! Wij gaan goed op drukte en ik zou het niet anders willen. Iedere week is het weliswaar een flinke puzzel om de week in strakke banen te leiden, wat overigens niet altijd haalbaar is door ons werk in de horeca (we zijn eigenaren van een aantal horecazaken), maar op de een of andere manier komen we de week altijd zonder kleerscheuren door (tenzij de jongste wat uitgevreten heeft). ‘Nooit Saai!’ is dan ook ons motto.’

Hoe besteden jullie het liefst de zondag?

‘De zondag staat in het teken van het gezin. Wij zijn dan graag thuis en spelen met de jongens, doen klusjes in en om het huis en wordt er voetbal of formule 1 met de jongens gekeken. We sluiten vervolgens de week het liefst af met gezamenlijk een hapje eten bij een van onze restaurants.’

‘De keukentafel vol, dat is voor mij gezelligheid’

Wat is voor jou gezelligheid?

‘Ons huis is als een zoete inval. De voordeur staat altijd open en dat weten onze vrienden en familie ook. Die stappen dan ook regelmatig lekker binnen om de gezelligheid op te zoeken of mee te brengen. Dat mensen weten dat ze bij ons altijd gastvrij worden ontvangen doet mij heel erg goed. Wij vinden het allebei heerlijk om te zorgen voor mensen. De keukentafel vol, dat is voor mij gezelligheid. Maar net zo goed word ik blij van ‘s avonds samen met Marcel op de bank zitten wanneer de kids op bed liggen. Met de kaarsjes aan een filmpje kijkend, een rustig moment en op een andere manier gezellig, voordat de nieuwe week begint.’

‘Ik voel me inmiddels helemaal thuis in Alblasserdam’

Hoe lang wonen jullie in Alblasserdam en wat doet deze plaats met je?

‘Ik woon nu zo’n 7 jaar in Alblasserdam en Marcel is hier geboren en getogen. Laatst zei ik nog tegen mijn ouders dat ik inmiddels veel meer heb met het dorp waar ik nu woon dan het dorp, Hellevoetsluis, waarin ik zelf ben geboren en opgegroeid. Dat komt waarschijnlijk doordat mijn partners werk in Alblasserdam is en de bedrijven hier allemaal in de buurt zitten. Daar heb ik veel mensen leren kennen en ik voel me inmiddels helemaal thuis in Alblasserdam. Natuurlijk speelt het feit dat ik mijn eigen winkel ben begonnen in het hart van het dorp ook een grote rol!’

Alblasserdam is, laten we zeggen, een knus plaatsje in Zuid-Holland. Wat is er, naast je winkel Lil’ Bobs, allemaal voor leuks te bezoeken?

‘Het dorpje Kinderdijk ligt naast Alblasserdam en is ongetwijfeld een bezoek waard! Start de dag met een heerlijke wandeling of ga fietsen om de molens bekijken. Of huur een bootje om vanaf het water de mooie wieken te aanschouwen. Het dorp ligt centraal dus je bent binnen 15 minuten in Dordrecht of Rotterdam. Het leukste is om met de waterbus die kant op te gaan, een unieke ervaring. Maak uiteraard even een stop op de Dam voor een bezoekje aan Lil’ Bobs! Hier kun je meteen ook lekker lunchen in ons café. Rijd in de avond naar Streefkerk. Dit is een prachtige route langs het water, waar je kunt genieten van de natuur. Sluit de dag af met een heerlijk diner in Heeren aan de Haven. Nog geen zin om naar huis te gaan? Boek een overnachting en wordt in de ochtend beloond met uitzicht op het water.’