Mrs Bobs

Kersttafel styling: In 4 stappen een waanzinnige kersttafel

Kersttafel styling - Zo style je in 4 stappen een kersttafel

Ho ho holy moly, ook al zin in de kerstdagen? Het kerstdiner is wat ons betreft echt een hoogtepunt en hét moment om uit te pakken met de kersttafel styling. Zoals je wel weet houden wij van lekker anders. Een kersttafel hoeft namelijk niet perse goud en zilver te zijn, maar kan ook vol kleur. Daarom laten we je in deze blog zien hoe wij de tafel stylen voor het kerstdiner, precies zoals wij het graag zien, zodat jij geïnspireerd wordt om zelf ook iets moois neer te zetten.

STAP 1: BEDENK HET KLEURENPALET

Wie zegt dat Kerst goud, zilver en rood gekleurd moet worden? Juist, wij willen anders dan anders en zijn all-in gegaan. Ons uitgangspunt qua kleuren: okergeel, roze en koraal bruin, plus een klein glinstertje goud. Wees niet huiverig om tijdens het stylen een item toe te voegen met een ander kleurtje hoor, zolang het maar bij het kleurenpalet past heb je niets te vrezen.

STAP 2: TAFELKEED KIEZEN

First things first, het tafelkleed! Best logisch natuurlijk om eerst het tafelkleed neer te leggen, voordat je de hele tafel dekt. Tenzij je een goochelaar bent is het nogal lastig om het tafelkleed te spreiden als er al glazen en kaarsen op tafel staan. Ga eens niet voor een effen kleur, maar kies een tafelkleed met motief. Voor deze tafelstyling is dit prachtige exemplaar gebruikt. Durf jij het aan?

kersttafel styling

STAP 3: SERVIES, GLAS EN BESTEK

Hoeveel mensen komen er eten? Om te bepalen hoeveel ruimte je overhoudt voor de accessoires, is het slim om eerst het servies neer te zetten. In stap 1 heb je al bepaald welke kleuren je wilt gebruiken. Voor deze styling kozen wij voor marmeren planken, lekker out of the box. Je kunt het eten er rechtstreeks op serveren, maar het zou praktischer zijn om de plank als onderlaag te gebruiken voor de borden ;). Bij deze styling kun je kiezen voor effen glazen of glazen met een reliëfje. Wij zijn voor een fijne mix gegaan.

Extra tip: Gouden bestek sluit hier naadloos op aan!

Kersttafel styling: Mix & match gerust met kleuren en vormen

STAP 4: DE ACCESSOIRES

Zo, de basis staat en nu kun je heerlijk losgaan met de accessoires. Houd er rekening mee dat er (natuurlijk) ook nog voedsel op tafel moet komen te staan, dus bouw het niet te vol. En denk erom dat GEEN ENKELE verpakking van eten, sausjes en salades op de tafel mag verschijnen. Dat is echt een no go! Stop alles in schaaltjes en leg alles op bordjes, ja ook de kruidenboter. Tip: zet alvast de schalen, kommen en pannen neer die gebruikt gaan worden (denk hiervoor ook na over de kleuren), of kies ervoor de borden in de keuken op te maken.

Is het overbodig om te zeggen dat kaarsen absoluut niet mogen ontbreken op de kersttafel? JA! Maar we benadrukken het wel graag, want kaarsen kunnen er nooit genoeg zijn. Mix & match gerust met verschillende kandelaren, kleuren en vormen. Bijvoorbeeld met een aantal kerstboomkaarsen en de okergele gebloemde kandelaar.

De kersttafel is bijna klaar. Nu nog een eye catcher van een vaas met vrolijke takken, zoals deze van Oyoy Living Design en voeg als laatste nog enkele details toe, zoals de naamkaarthouder met madeliefje. Bekijk de tafel van alle kanten en verschuif hier en daar nog wat als het nodig is. Let op symmetrie en kijk of het geheel in evenwicht is. Je wilt natuurlijk niet dat het een rommeltje wordt. Tevreden? Mooi, dan kan het kerstdiner beginnen!

Scroll vooral nog even verder naar beneden voor de inspiratiefoto’s, video en de lijst met de producten die we gebruikt hebben én die je bij ons kunt shoppen!

Fijne kerst!

 

Lijst met producten

Tafelkleed blush €49,95
Naamkaarthouder 21,50
Opener Shell €18,75
Hoge vaas met strepen €59,95

Kandelaar floral – Mosterd €17,50
Kandelaar Coral €29,95
Kandelaar Mustard €24,95
Kandelaar Classic Mustard €29,95
Kandelaar wit €12,95
Theelichthouder Daisy €26,95

Marmeren onderzetters €5,95
Marmeren plank €24,95

Kerstboomkaars goud klein €5,95
Kerstboomkaars goud groot €11,95
Kerstboomkaars rust klein €4,95
Kerstboomkaars rust groot €9,95
Swirl dinerkaarsen goud €7,95
Dinerkaarsen brique €2,95