Lil' Bobs

Natuurlijke verzorgingsproducten voor je kind + de voordelen

lilbobs.nl-mrsbobs-zeep-enfance-8-12-jaar-kinderen

Het allerbeste voor je kind, dat willen we als ouder allemaal nietwaar? En een goede verzorging voor kind én natuur, dat is voor ons een pro. In deze blog delen we een aantal natuurlijke verzorgingsproducten voor je kind en benoemen we de voordelen.

Wanneer zijn cosmetica en verzorgingsproducten écht natuurlijk?

Voordat we naar de voordelen gaan van het gebruiken van natuurlijke verzorgingsproducten voor je kind, moet je weten dat niet elk product met de term ‘natuurlijk’ ook echt 100% natuurlijk is. Een product dat maar 0.01% aan natuurlijke ingrediënten bezit mag namelijk al een natuurlijk product genoemd worden! Wil je er zeker van zijn dat het 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat? Zoek dan uit of het merk een keurmerk draagt zoals bijvoorbeeld Ecocert en BDIH. Zo weet je 100% zeker dat er 100% gebruik gemaakt is van natuurlijke ingrediënten.

4 voordelen verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten

1. It’s so shiny!

Verzorgingsproducten met 100% natuurlijke ingrediënten dragen bij aan gezonde en glanzende haarlokken, voeden de huid en ondersteunen het herstellend vermogen. Wist je trouwens dat je je haar eigenlijk maar 2 of 3x per week hoeft te wassen? Veelvuldig wassen kan leiden tot sneller vettig haar. Je zult verstelt staan hoe goed je eigen haar in staat is zichzelf te herstellen! Sommige mensen zweren bij nooit meer je haar wassen… Zou jij dat aandurven?

2. Vrij van parabenen en synthetische ingrediënten

In ‘gewone’ verzorgingsproducten zitten synthetische stoffen en parabenen. Dit zodat het product bijvoorbeeld lang houdbaar blijft. Helaas zijn deze stoffen helemaal niet goed voor je huid en doordat je huid deze stoffen op zich neemt kan dat onder andere hormonale gevolgen hebben. Niet fijn!

3. Weg met irritaties en/of allergische reacties

Doordat er enkel gebruik gemaakt wordt van ingrediënten die uit de natuur komen, is de kans nihil dat het product je huid irriteert of dat er allergische reacties optreden. Daarbij is de huid van baby’s en jonge kinderen erg kwetsbaar en dat heeft de nodige bescherming nodig.

4. Milieu- en diervriendelijk

Naast dat het gebruik van verzorgingsproducten die met natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn vele voordelen heeft voor je kind, draagt het links laten liggen van de ‘gewone’ producten ook bij aan een betere wereld. De shampoo, samen met de chemicaliën en synthetische stoffen, die je uit je haren spoelt komt namelijk via het doucheputje de wereld weer in, waardoor het milieu belast wordt. En dat is best zonde als het ook anders kan! Bovendien zijn natuurlijke verzorgingsproducten, inclusief verpakkingen, vaak biologisch afbreekbaar, een ‘YES!’ voor onze planeet!

Ah en natuurlijk mogen de geliefde dieren niet vergeten worden. Bij het maken van producten van natuurlijke afkomst komen geen dieren te pas. Tijdens het proces niet en ook niet met het eindproduct.

De natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen van het merk Enfance Paris

Als je goed zoekt zijn er tal van mooie merken die natuurlijke verzorgingsproducten aanbieden. Zo is Enfance Paris er één van. Zoals de naam al doet vermoeden worden de producten in Frankrijk gemaakt en om je een hoop verzendkosten te besparen bieden wij een aantal verzorgingsproducten aan in onze webshop. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Handig! De verzorgingsproducten van Enfance Paris zijn volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Denk aan biologisch lavendel en kokosnootboter (oeh, dat laatste is echt één van mijn (Martine) lievelingsgeuren). Tevens zijn de producten veganistisch, dus je vindt er helemaal niets van dieren in terug en dat vinden we fijn. Het merk draagt het keurmerk Ecocert, en zoals eerder aangegeven in de blog betekent dit dat elk product volledig van natuurlijke producten gemaakt is!

Verzorgingsproducten voor verschillende leeftijdscategorieën

Omdat iedere huid anders is en iedere fase in je leven andere verzorging nodig heeft, ook als je kind bent, biedt Enfance Paris verzorgingsproducten aan in verschillende leeftijdscategorieën. Zo zijn er shampoos voor 0-3 jaar, 3-8 jaar en 8-12 jaar. De shampoo voor baby’s is bijvoorbeeld extra zacht.

Bekijk hier ons hele assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen van Enfance Paris.

lilbobs.nl-lilbobs-shampoo-newborn